Een gids voor verschillende soorten advocaten

Advocaat worden is een lang en moeizaam proces, maar degenen die het halen door de rechtenstudie hebben de mogelijkheid om zich te specialiseren in een gebied van hun keuze. Van strafrechtelijke verdediging tot familierecht en intellectueel eigendom, er zijn talloze verschillende soorten advocaten. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende soorten advocaten

Familierecht advocaat

Familierecht advocaten zijn gespecialiseerd in juridische kwesties met betrekking tot familierelaties en zaken. Dit type advocaat behandelt zaken met betrekking tot adoptie, echtscheiding, voogdij geschillen, huwelijkse voorwaarden, voogdij procedures en nog veel meer. Daarnaast kunnen ze ook worden opgeroepen om cliënten te vertegenwoordigen in zaken zoals huiselijk geweld of kindermishandeling.

Strafrechtelijke verdediging advocaat

Strafrechtelijke verdedigingsadvocaten verdedigen individuen die beschuldigd worden van het plegen van misdrijven tegen de staat of de federale overheid. Zij helpen hun cliënten een verdedigingszaak op te bouwen door te zoeken naar zwakke punten in het bewijsmateriaal van de aanklager en verzachtende omstandigheden te presenteren die de straf kunnen verminderen of de aanklacht helemaal kunnen laten vallen. Voorbeelden van strafrechtelijke advocaten zijn verkeersrecht advocaten, jeugdstrafrecht advocaten en vermogensdelict advocaten.

Bedrijfsadvocaat

Zoals de naam al zegt, bedrijfsjuristen helpen organisaties met alle aspecten van het opstarten- en het exploiteren van een zakelijke entiteit. Ze kunnen helpen met het vormen van bedrijven en partnerschappen; het creëren van contracten; het onderhandelen over deals; het beschermen van intellectuele eigendommen; het aanvragen van handelsmerken; het behandelen van fiscale kwesties; het indienen van rechtszaken; het verdedigen tegen claims; het helpen bij fusies en overnames; en nog veel meer. Bedrijfsjuristen kunnen zich ook specialiseren in specifieke sectoren zoals de gezondheidszorg of onroerend goed.

Conclusie

Advocaten spelen een belangrijke rol in de samenleving door het verstrekken van waardevolle juridische diensten voor particulieren en bedrijven. De wereld zou een heel andere plaats zijn zonder hen! Er zijn veel verschillende soorten advocaten – van strafrechtelijke verdedigingsadvocaten tot familierecht advocaten – elk gespecialiseerd in een gebied van hun keuze, zodat ze de behoeften van hun klanten het beste kunnen bedienen. Het maakt niet uit met wat voor soort juridische kwestie u wordt geconfronteerd, u kunt er zeker van zijn dat er een ervaren advocaat is die u op weg kan helpen en de zaak hierbij met succes doorheen te kunnen navigeren!

Bron: verkeersrechtadvocaat.be